Sunday, February 19, 2012

Terjun kolam lagi?

Salam pembuka bicara.Kalau diikutkan byk sangat tempat yg dah we all pergi sejak akhir thn lepas, tp kebanyakannya tak di share di sini akibat gambar tak sempat di edit..Apapun kali ni nak juga share 1 tempat yang agak menarik untuk di lawati specially untuk anak2 kecil..apa lagi kalau bukan tempat diaorang boleh main air sepuas-puasnya..

pernah dengar pasal Sg Tekam Resort tak? actually tepat ni di luar bandar, tempat agakterpecil.kalau sesiapa yang duduk disekitar  Jengka, maybe kenal atau pernah pergi tempat ni...

apapun bagi aku, tempat ni x da la best sangat, ok lah untuk kami yang berada di ceruk kampung ni..nak ke Gambang water park agak jauh dr rumah, so ini alternatif terbaik setakat ini la.Lagi satu aku tak berapa suka dgn Gambang Wter park sebab ramai sangat orang...Sekali sekala layan & bagi peluang untuk budak2 apa salahnya kan...






Tempat nya agak kecik & terlindung bg kawasan kanak-kanak,so kurang la sikit penat utk awasi diaorang, so aku boleh rest sambil anak-anak enjois their time playing dengan cousin dia...



Monday, February 13, 2012

Aghib dah 3 tahun!

Alhamdulillah, cepat betul masa berlalu...11 Feb pada 3 tahun lepas...dlm pukul 8 mlm, seorang bayi lelaki baru je kenal dengan dunia...kalau diikutkan, sakit bersalin tu masih ingat sampai sekarang...Subhanallah, hebatnya ciptaan Mu...

lahirnya bayi itu, suci dari dosa....tak kenal dan tak tahu apa-apa...semuanya dari zero....
Lahirmu membawa cahaya pengharapan
Penuh dengan rasa syukur , penuh dengan  rasa kasih, penuh dengan senyuman...
Kasih nya Umi pada mu Aqil Aghib, tak pernah padam & tak akan padam
Umi doakan agar Aghib menjadi anak yg Soleh, pendukung agama ...
Dihormati dan disegani kerana ketinggian ilmu yg dimiliki....Menjadi orang yg hebat & berjaya
Hidup di dunia & akhirat
Yang menyayangi & menghormati Umi & Ayah, di usia senja kami kelak


Aghib

Kata Aghib, sempena hari lahirnya, dia nak kek angry bird warna merah..oleh kerana Sabtu lepas x sempat nak hadiah kan angry bird itu, maybe petang ni akan beli seekor utk Aghib!


SELAMAT HARI LAHIR AGHIB!





Sunday, February 12, 2012

Gelapkan kulit cara semulajadi

Dalam banyak2 pantai di pahang, telok cempedak agak menarik utk di teroka...telok nya agak cantik...pengunjung agak ramai especially weekend.. apapun enjoy the heat of the sun!





Subhanallah, cantiknya pemandangan...

Hottest Product