Tuesday, July 12, 2011

Rindu Kampung ...

Salam,

Bila dah bln 7 ni, terasa sangat masa cepat berlalu...hari-hari dalam kol 6 pg, aku dah bangun, siap mandi semua,  buat air utk suami & anak-anak  (bfast selalu aku beli je) kadang-kadang sempat gak la buat yg simple cam nasi goreng ke, mee goreng, sandwish yg selalunya anak-anak tak berapa suka nak makan.

Memang dah biasa la bg mak bapak yg bekerja, anak-anak kena tinggal, terpaksa la sayang... Umi dan ayah cari duit untuk kita semua...Kadang-kadang tak sampai hati tengok muka diaorang pagi-pagi dah babai umi..Abang Jat umi hantar awal sikit, ye la alang-alang nak ke tempat kerja leh sekali lalu je ke tadika dia tu.Tu pun lepas kena paksa ambil bfast plus segelas air milo.

Selalunya Aizat ok jer nak ke sekolah, means tak perlu la beria-ia nak kejut bangun semua tu,dia ada kesedaran sendiri la. Good boy. Tapi paling sedih dengan Zara & Aghib.

Zara: umi, kakak nak balik rumah Ki la, kakak nak duduk dengan Ki, Umi kerja la jauh-jauh
Umi: ok, kakak nanti kita balik kg yer (huhu syahdu dengar cakap kakak)
Aghib: Umi, adik nak ikut umi...
Umi: Tak boleh la dik, Umi kena kerja...nanti umi ambil adik kat sekolah yer

kalau anak-anak aku sendiri pun rindu kat kg, inikan pulok maknya.Ye lah aku faham perasaan anak-anak.Kalau boleh diaorang tak nak aku kerja, boleh diaorang stay dengan umi kat rumah.Boleh demand itu ini...boleh minta coklat..boleh minta air macam-macam jenis, bak kata kasih ibu tu tak boleh di sama kan dengan kasih yg lain. Ye , kasih Umi pada anak-anak kasih sejati...


Zara yang cantik!

Tapi buat masa ini sabarlah sayang semua, doakan satu hari nanti Umi berupaya untuk tidak bekerja ( tapi ada sumber pendapatan sendiri) dan mampu hidup mewah dan lebih baik dari sekarang...Insya Allah, kita kena la percaya kan, rezeki yang Allah bagi tu maha luas...tapi kena la usaha lebih sikit kan...


Erm, siapa pulak mamat sorang ni yer, bila lihat gambar ni, teringat kembali kisah-kisah waktu masa sekolah dolu-dolu...hihi, next time aku cite balik siapkah jejaka istimewa di atas.


No comments:

Post a Comment

Hottest Product