Friday, March 23, 2012

Hadiah Sempena SPM Result keluar

Salam & alhamdulillah, masih diberi nafas untuk melihat & menikmati kehidupan ini...

Rasanya belum terlambat untuk ucapkan tahniah kepada adik2 yang ambil result SPM termasuk adik bongsu ku Tirah.Walapun tidak la cemerlang mana, tapi akak rasa agak ok & masih ada peluang untuk lanjutkan pelajaran kat mana-mana IPTA, InsyaAllah..Syukurlah dengan result yg dah depan mata tu, at least dapat gak 4A kan, dari tak de langsung... ;-P. Yang paling aku terharu, dengar suara mak gembira & suka dgn pencapaian adik bongsu ku itu.Dia lah orang yang paling risau & teruja bila dengar result SPM dah nak keluar.

Apa yg penting sebenarnya, halatuju & matlamat adik-adik lepas SPM ni.Maklumlah lepas ni dah tak bergelar budak sekolah lagi kan..

Agak-agaknya, apa hadiah yg paling bagus nak diberi pada dia yer sebagai tanda Tahniah!???
Em, diberi duit nanti habis dibelinya top up, diberi kasut nanti x berkenan & macam tiada kaitan...Apa yer yang sesuai..Walaupun dia gal, tapi cita-citanya aku agak kagum,katanya minat nak belajar jadi pilot.As a big sister, aku redha & sentiasa bg sokongan.

Last week,semasa school break, kami sempat balik ke Kg Beris Pak Abu, Besut T'ganu.Lama benar dah tak balik kesana, macam 2 dah berubah.On d way balik setelah 3 hari di sana ,kami sempat la singgah  di Pantai bisikan bayu...Wow ,dah banyak perubahan kat sana...macam-macam aktiviti ada di situ. Jom tengok beberapa gambar yg sempat shot di sana..



Gaya pilot bawa extreme buggy...




Kereta kuda yang dihias cantik!


Masa yang ditunggu dah tiba,pilih jangan tak pilih!


selamat menjamu selera bersama desiran angin bayu & deruan ombak,mengasyikkan!


Apapun, this time memang best sgt bercuti & berkonvoi ramai-ramai.Nantikan lebih banyak gambar-gambar menarik pantai-pantai di terengganu & juga resort yang baru je di buka di Tok bali.

Adios

No comments:

Post a Comment

Hottest Product